Palas ry:n jäsenet 2017

 
 
ala_mauno_palas_ry.png

Ala Mauno

Ylipääntie 59, 97470 Alakylä

Vuodesta 1958 lähtien harrastanut kuvataidetta, pääasiassa öljyvärimaalauksia. Nykyaikana enimmäkseen myös puutöitä. Ollut mukana monissa eri näyttelyissä.


Aili Alaiso_ Palas.jpg

Alaiso Aili

Rovaniemi

040 550 3040

alaiso.aili@gmail.com  

Kun aloin opiskella valokuvausta v.2007 niin olen siitä alkaen harrastanut sitä aktiivisesti. Valokuvauksesta on tullut tärkeä osa elämääni.
Syntynyt olen Sallan Paloperällä, siis juureni ovat Lapissa, mutta nyt asun täällä Vantaalla, sanon aina," että toistaiseksi ".
Lapin luonnon kuvaaminen kiehtoo minua; kylmän talvipäivän valo ja varjot, sininen hämärä, yötön yö. Luonnon ja kaupungin pienet yksityiskohdat, veden heijastukset, myös kukat, jotka ovat kukkineet elämänpolkuni varrella.
Ihmiset luonnossa ja kaupungissa, ohikiitävät hetket, arkipäivän askareet ovat edelleen minua kiinnostava kuvaamisen aihe myös.
Valokuvanäyttelyt ovat antaneet lisäarvoa harrastukseeni, saan nähdä ja kuulla mitä mieltä katsojat ovat kuvistani.


Helena kotisivulle.jpg

Aula Helena

Jakotie 4, 96900 Saarenkylä

040 531 2688

helenak.aula@gmail.com

Olen ollut innostunut piirtämisestä ja maalaamisesta lapsesta asti. Siinä kiehtoo teoksen lopputulos, joka toisinaan onnistuu ja toisinaan ei. Luonnosta olen löytänyt paljon inspiroivia aiheita, joita on sitten pakko työstää kuviksi. Olen tehnyt aikaisemmin teoksia öljyväreillä ja akryyleillä sekä akvarellilla. Nyt olen innostunut pastelliväreistä. Opettajina ovat
toimineet mm. tanskalainen taidemaalari Pia Mesterton Graae, sekä pastellimaalauksen ohjaajina yhdysvaltalaiset taiteilijat Ron Monsma sekä Casey Klahn. Yhteis- ja yksityisnäyttelyitä on ollut eri puolella Suomea. Töitä on yksityiskokoelmissa kotimaan lisäksi myös Amerikassa.

 


Autti Annikki

 


Aro Maj Brita

Kotiranta 2, 96900 Saarenkylä 

Olen enontekiöläissyntyinen lappilainen. Nykyinen asuinpaikkani on Rovaniemi. Olen ollut kiinnostunut piirtämisestä, maalaamisesta, ja käsitöistä lapsesta lähtien. Nuoruudessani maalasin öljyväreillä maisemia. 


Backman Janette

janette.backman@hotmail.com

Rovaniemi


Jannen prfiilikuva pienennetty.jpg

Erkkilä Janne

erkkilanjanne@gmail.com


halonen_laiti_liisa_palas_ry.jpg

Halonen-Laiti Liisa

s. Tervolan Louella, asuu nykyisin Louella taiteilijakodissaan Taide-Kolmosella, ylioppilas Kemin tyttölyseosta, kuvataideopettajan tutkinto, Ateneum, Helsinki

"Olen tehnyt työtä taiteen sisällä, opiskellen sitä, opettaen ja itse taidetta tehden. Taiteen tehtävä on mielestäni ilmaista ihmistä, elämää ja sen tuntemista. Taiteen avulla voi keventää elämää, vahvistaa ilon ja esteettisyyden tuntemuksia sekä helpottaa vastoinkäymisissä. Taiteen tulisi mielestäni olla ilon ja valon tuominen ja ruman ja raskaan olon hälventäminen, jaksamaan auttaminen, elämän keveyden löytäminen. Taide on viesti ihmiseltä ihmiselle, sille, joka havaitsee, oivaltaa ja omaksuu. Tapoja on monia aivan kuin lähettäjiä ja vastaanottajiakin. Taide on osa elämää niin kuin hengittäminen, puhuminen ja käveleminen. Olen viime vuosina maalannut paljon, pitänyt itse näyttelyitä ja osallistunut näyttelyihin. Taide-Kolmoselta Louelta on töitäni lähtenyt 12 maahan."

Työskentelytapoja: Akryyli-ja akvarellimaalaus, monotypia, piirutus ja sekatekniikka, aikaisemmin myös silkkipaino-kangasmaalaus

Jäsenyydet:

  • Lapin kuvataideopettajien yhdistyksen perustaja ja ensimmäinen puheenjohtaja

  • Lapin Kuvataideseura Palas ry, puheenjohtajana 4 vuotta, 2013-2016, jäsen

  • Suomen Taiteilijat

  • Luottamustehtäviä:

  • Kunnallisia luottamustehtäviä kulttuurin ja taiteen alalla

  • Kemin kuvataiteilijat.


Hautala-Hirvioja Tuija


heiskanen_ritva_palas_ry.png

Heiskanen Ritva

0400 692 837

ritva.heiskanen1@gmail.com

Lapin luonto vuodenajan vaihteluineen sekä ihmiset ovat aiheita, joita pyrin tulkitsemaan eri maalaustekniikoiden avulla. Mieluiten käytän maalauksissani akryyli- ja pastellivärejä.


hoikka_ulla_palas_ry.png

Hoikka Ulla

Saarikatu 7, 96200 Rovaniemi 

045 895 1033

ulho48@gmail.com

Värit kaikissa ilmentymismuodoissaan ovat aina olleet vahvoina mukana töissäni, mikään haalea ilmaisu ei ole tuntunut omalta. Uskon värien terapeuttiseen vaikutukseen koko elämässä. Kokeilen rohkeasti eri materiaaleja ja niiden yhdistämistä. Tämän rohkeuden olen saanut Vedataiteesta. Olen sen myötä opiskellut Vedic - Art opettajaksi ja jaan pitämilläni kursseilla tätä ikivanhaa viisautta.  


holttinen_aarre_palas_ry.png

Holttinen Aarre

Urakkatie 2, 96400 Rovaniemi

0400 292 895

aarre.holttinen at pp.inet.fi


Huhta Mirka

 


huhtala_pertti_palas_ry.jpg

Huhtala Pertti

040 739 1519

huhtala.pertti@gmail.com

Maalannut 1985 lähtien, käytän töissäni akryyli- ja öljyvärejä. Olen opiskellut Lapin avoimessa yliopistossa kuvataiteen perusteet ja eri työpajoissa. Maahisten toiminnassa olen osallistunut   yhteisnäyttelyihin. Nyt olen kiinnostunut Flaamilaisesta maalaustekniikasta ja sen toteutuksesta.


Maaninka Maria (ent. Jaakkola Tuula)


kangas_airi_palas_ry.png

Kangas Airi

040 823 9291

airi.kangas@gmail.com

Syntyperäisenä lappilaisena on luonto, sen moninaisine vivahteineen, inspiraationi lähde. Saan ideani lenkkeillessäni ja vaeltaessani. Luonto onkin usein töitteni aiheena, mutta maalaan myös muotokuvia ja asetelmia.


Kati 1.jpg

Kanto Kati

Kolpeneentie 67 A 13, 96440 Rovaniemi


Teen monenlaista taidetta.

Maalaaminen on kuvataiteen muodoista mieluisin, myös keramiikka ja grafiikan tekeminen kiinnostavat. Aiheet löytyvät luonnosta ja elämästä yleensä. 


Koivisto Anne-Marja

koivistot@hotmail.com


Koivisto Tanya

Olen rovaniemeläinen taiteilija. Kouluni kävin nuorena mutta oikean opin olen saanut kokemalla ja tuntemalla. Taide väreineen on minulle elämän ja ilon lähde. Olen taiteilijana herkkä, kriittinen ja joskus taputan itseäni olalle hyvästä työstä. Etsin koko ajan uutta ja ehkäpä viimeaikaiset työni ovat minulle olleet mielekkäämpiä, minkä uskon näkyvän teoksissakin. Jatkan taidepolkuani eteenpäin, mitä kaikkea se tuo tulleessaan. Ilolla odotan.

 


Kuoksa Helvi

Tamsintie 24, 96100 Rovaniemi 

hkuoksa@gmail.com

Luonto kaikkineen, varsinkin Lappi ihmisineen, eläimineen, ja satuineen, on minulle tärkeä taiteenteon lähde. Ihminen ja hänen moninainen suhteensa olevaiseen antaa minulle innostusta. Välineitä käytän kirjavasti. Tätä nykyä olen tutustunut akryylimaaleihin, mutta moni muukin väline on käytössä, myös akvarellit ja pastelliliidut. Koulutukseltani olen taiteen maisteri. 


kuusisto_ritva_palas_ry.png

Kuusisto Ritva

96400 Rovaniemi

0400 690 534

ritvakuusisto04@gmail.com

Eläkepäivilläni olen saanut paneutua päätoimisesti taiteen tekemiseen. Kuvataide inspiroi minua ja nautin sen tuomista haasteista. Aina löytyy uutta ja jatkuvasti voin kehittyä! Olen kokeillut erilaisia tekniikoita ja minulle mieluisimmat ovat akryyli sekä pastellivärit. Luonto on minulle tärkeä ja se onkin usein taulujeni kuva-aihe.


Eija Lappalainen.jpg

Lappalainen Eija

em.lappalainen@gmail.com

Kiinnostuin kuvataiteista 2000-luvun puolivälissä ja aloin myös itse piirtää ja maalata. Kävin useita alan kursseja ja työpajoja. Niiden annista innostuneena menin Lapin yliopiston taiteiden tiedekuntaan, jossa suoritin perus- ja aineopinnot 2008-2012.

Työskentelen öljy- ja akryyliväreillä ja innoitusta aiheisiin saan kaikesta elämään ja luontoon liittyvästä.


Liisanantti_anna_maria_palas.jpg

Liisanantti Anna-Maria

Helsinki

liisanantti.anna@gmail.com

Kuvat ovat kiinnostaneet minua aina. Teoreettisen taidekoulutuksen myötä työskentelin vuosia taiteen parissa lähinnä tekstien tasolla, mutta olen saanut koulutusta myös kuvan tekemiseen. Vaikka maalaamisessani on ollut taukoja, olen palannut siihen yhä uudestaan - se on itseymmärrykselleni välttämätöntä. Tekniikoitani ovat lähinnä akryyli, akvarelli, pastel


luokkanen_sisko_palas_ry.png

Luokkanen Sisko

Kemijärvi

sisko.luokkanen@gmail.com

 

 

 


Kuva1.jpg

Majid Saba

Rovaniemi                                                                                                                       0466564621                                                                                             sabamajid434@gmail.com / Nananore78@yahoo.com                                           

I am from Iraq_Artist_Teacher of fin Arts Deploma in fine arts institute in Basra 1993-sculpture section. Ba from collage of fine arts in Iraq-Basra-2000-sclupture section.                                 

I have had 3 exhibitions: The first exhibition in Tervola 2016 and second in Kemi 2016 and third in Rovaniemi 2017 at the Napa Gallery (ARTIST COLLEAGUES FOR UNITY) Fifth exhiition at Rovaniemi-Central Library 2018. The sixth exhibition entitled - From and to the Island - in the City Hall - Rovaniemi 2018.  i have written a story named "Escape" in English. I teach art to blind people in Lapin näkövammaiset ry, Kemi and Rovaniemi 2018. All paintings used  acrylic - milk - water colors - and the method of burning Ceramic used ceramic paste - acrylic colors.


Malmström Tomi


Manninen Maria

Järvenpää


mansikka_ulla_palas.JPG

Mansikka Ulla

Liityin Palaksen jäseneksi v. 1973.

Taiteessani luonto ja kukat inspiroivat minua. Myös lapset, enkelit ja asetelmat ovat taulujeni aiheita.

Olen käyttänyt töissäni erilaisia työtapoja ja tekniikoita. Olen myös maalannut kortteja Rovaniemen seurakunnalle ja myyntiin. Tällä hetkellä ikonimaalaus on lähinnä sydäntä.


Miettinen Eeva

Rovaniemi


moilanen_oiva_palas_ry.png

Moilanen Oiva

98360 Vuostimo

Syntynyt taiteilijaksi.

Varsinaisia taideopintoja en ole opiskellut. Olen osallistunut Kansalaisopiston öljyvärimaalauskursseille v:sta 1998 alkaen.

Taide otti mukaan eläköidyttyäni.


Mustonen Anne Marjukka


niemi_martta_palas.jpg

Niemi Martta

040 548 4623

marttaniemi@gmail.com

Kuvataide ja sen keinot ovat minulle tapa ilmaista itseäni, ajatella. Taiteilijana olen jatkuvasti uutta kokeileva, luova. Ikuisena opiskelijana minua kiinnostaa erilaisilla materiaaleilla ja tekniikoilla työskentely ja niiden yhdistely. Käytän useita tekniikoita, mutta mieluisimmat ovat akryylivärit, mixed-media


nieminen_inkeri_palas_ry.png

Nieminen Inkeri

050 302 3135

artinkeri@luukku.com

Olen kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta. Olen tullut Lappiin työn perässä 1974 eli sarvet ovat alkaneet jo kasvamaan. 


Harrastukset: taide eri muodoissaan, linnut, luonnossa liikkuminen ja puutarha.