Back to All Events

Taide hoitaa näyttelyt


Näsmänkiepissä vaihtui näyttely

Lapin Kuvataideseura Palaksen jo pitkään pidetyt "Taide hoitaa"-  näyttelyt ovat saaneet jatkoa. Uusi näyttely pantiin esiin juuri vanhusten viikolla. Näyttelyn teema syksyn kylmästä kauneudesta symboloi ihmisen elämää.

Liisa Halonen-Laitin "Kylmää" -näyttely on esillä 31.1.2020 asti. Näyttely koostuu vuosina 2015-2017 syntyneistä syksyn ja talven teemaisista teoksista. Valot kirkastuvat, lämpenevät, kylmenevät ja sammuvat pimeimmän ajan kautta lumen harmauteen. Näyttelyn töiden värimaailma kuvastaa kesän menon ja talven tulon tunnelmia. Syysaamun kokemus, kun sumu yllättää tiellä ja maisema katoaa, kirkasväristen koivunlehtien hiljainen lento kuolleen kesämaan ja horsman siemenhöytyvien yllä, kurun kivien harmaus ja tunturikoivujen keltainen hohto ultramariininsinisen taivaan alla tulevat maalauksissa esiin. Pian paljaan koivun runko ja jo ilmassa leijailevan ensilumen hiutaleet sakenevat talviseksi leikiksi ja pyryn pyörteiksi.

"Kylmää"- näyttely käsittää 13 akryylimaalausta ja sekatekniikkatyötä, joiden koko vaihtelee 50x50 cm:stä 98x68 cm:iin.

Earlier Event: September 1
Metsämaisemia